Biografie

Albert Jourdan_9718

Albert Jourdan (1962) begint zijn loopbaan in 1981. Op 18 jarige leeftijd start hij als jongste bediende bij een handelsbank. Na een roerige periode op wereldwijde effectenbeurzen verruilt hij eind ’88 het bankwezen voor de internationale logistiek.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Begin jaren ’90 groeit Albert door naar management posities binnen Operations en Human Resources. Vanaf 1994 specialiseert hij zich in kwaliteit-, veiligheid- en milieumanagement.

In 1996 maakt Albert binnen de internationale logistieke sector een belangrijke overstap. Hierdoor raakt hij eind vorige eeuw betrokken bij de opkomst van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. In 2004 wordt hij benoemd als Director Corporate Citizenship & Quality.

In 2009 laat Albert zijn corporate carrière achter zich. Hij start als zelfstandig professional en helpt bedrijven met het verduurzamen van de bedrijfsvoering.

Vanaf 2012 is Albert tevens in dienst bij DPD Pakketservice waar hij verantwoordelijk is voor het beleid en programma management op het gebied van operationele compliance, bedrijfsbeveiliging en duurzaam ondernemen.

In 2013 publiceert hij zijn praktijkboek “Help, mijn klant doet aan MVO!”.

Sinds 2015 is Albert lid van het MVO Expertpanel en werkt actief mee aan publicaties over MVO vraagstukken. Het MVO Expertpanel is een initiatief van Erasmus School of Accounting and Assurance (ESAA).

Karakter

Gedurende zijn internationale carrière blijkt Albert “crisis-proof”. Ook anno nu weet hij zijn koers te bepalen en is succesvol in wat hij doet. Volgens sommigen heeft dat te maken met zijn moed, praktijk gerichte aanpak, doorzettingsvermogen en in het bijzonder een hoge mate van persoonlijke integriteit.

Maak een afspraak